دنیای امروز بیش از هر زمان دیگری با سرعتی وصف ناشدنی در حال رشد و توسعه است. امروزه هدف اقتصاد تنها برآورده کردن نیازهای اولیه انسانها نیست بلکه با رشد روزافزون اقتصاد، ادامه رشد فعالیتهای بشر در گرو شناخت انسان و شناخت نیازهای پیچیدهتر اوست. در دنیایی که تک به تک افراد به در حال خلق ثروت هستند هر فردی میبایست تا حد خود دریچهای جدید را برروی انسانها باز کند و خدمات نوینی ارائه دهد. برای همین امروزه خلاقیت و کشف زمینههای جدید برای فعالیت ارزشمندترین گوهری است که رشد انسان را ممکن و افقهای جدید رو برای او نمایان میسازد. در دنیای پیچیده امروز که نیازهای اولیه انسان به نهایت اشباع خود رسیده است کارآفرینی و خلاقیت بی شک تنها راه ممکن برای ادامه رشد اقتصادی است. از سوی دیگر دانشگاهها به واسطه آنکه محل کسب معرفت و دانش هستند و معرفت و دانش، آن چیزهایی هستند که حد و اندازه انسان را شکل میدهند و حد قامت او را تعیین میکنند بنابراین باید اذعان نماییم دانشگاه بر لبههای مرزی وجود انسانها و جوامع انسانی قرار میگیرند و لذا شاید بیش از هرجای دیگری منطقی باشد خلاقیت و نوآوری را از دانشگاهها و جوامع مرتبط با آنها انتظار داشته باشیم.
از همین رو شایسته است همانطور که در دانشگاههای مطرح دنیا برنامههایی برای تشویق و ترویج کارآفرینی و نوآوری انجام میشود در دانشگاه صنعتی شریف نیز با توجه به اهدافی که در ادامه میآید جشنواره کارآفرینی شکل بگیرد. در همین ارتباط مرکز کارآفرینی و مرکز رشد دانشگاه صنعتی شریف با نگاه ملی اقدام به برگزاری پنج دوره از جشنوارههای کسب و کار نموده است.
به دنبال برگزاری موفق پنج جشنواره قبلی، ششمین جشنواره کارآفرینی و توسعه کسب و کار (vccup) با همکاری صندوق پژوهش و فناوری شریف و برخی نهادهای دیگر برنامهیزی شده و در آذرماه سال 1393 به اجرا خواهد رسید.